Υποδεχόμαστε την Άνοιξη- Ανθοφύτευση

Το πρωινό της Τρίτης 23-02-2015, μια ανάσα πριν μπει ο πρώτος μήνας της άνοιξης, έφτασαν τα λουλούδια και τα δεντράκια που τόσο περιμέναμε στο σχολείο μας. Ο καιρός ήταν σύμμαχος, αφού ο ήλιος ήταν λαμπερός και το χώμα ελαφρώς νωπό από τις βροχούλες του Σαββατοκύριακου. Έτσι, αρπάξαμε τα φτυάρια μας, βάλαμε τα γάντια μας και περάσαμε τον δρόμο του σχολείου μας για να φυτέψουμε τα δέντρα και τα λουλούδια που είχαμε διαθέσιμα.

Αφού προηγουμένως είχαμε συζητήσει για την σημασία της προσφοράς στο περιβάλλον, οι μαθητές ατομικά, αλλά και σε μικρές ομαδούλες εργάστηκαν με υπομονή και ενθουσιασμό για να ομορφύνουν τον χώρο απέναντι από την αυλόπορτα του σχολείου μας, ακολουθώντας ένα-ένα όλα τα βήματα που χρειαζόταν. Έτσι, έσκαψαν, σκάλισαν, φύτεψαν, πάτησαν γύρω από τις ρίζες, έφτιαξαν αυλάκια ποτίσματος και, τέλος, πότισαν με αγωνία τα φυτά τους.

Η εμπειρία γέμισε ικανοποίηση και ευχαρίστηση μαθητές και εκπαιδευτικούς, αφού μάθαμε να εργαζόμαστε ομαδικά με σκοπό η προσφορά του χρόνου και της προσπάθειάς μας να δώσει χαρά σε όλα τα παιδιά και τους γονείς του σχολείου μας, αλλά και σε όποιον κάτοικο περνά από εκεί για τη βόλτα του. Μεγαλύτερη, όμως, ήταν η χαρά μας όταν το επόμενο πρωί είδαμε ότι όλα ήταν στη θέση τους, αφού ο μεγαλύτερός μας φόβος ήταν ότι θα ξηλωθούν όλα το ίδιο βράδυ, καθώς η περιοχή είναι ιδιαίτερα παραβατική. Το γεγονός αυτό μας γέμισε αισιοδοξία και συνεχίζουμε.

 
GreekEnglish (United Kingdom)