Παρακολούθηση παράστασης δραματοποιημένων παραμυθιών στο δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης και επίσκεψη στη γειτονιά του Αη-Βασίλη

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου δύο τμήματα της Δ τάξης των σχολείων μας επισκέφθηκαν το Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης με τη συνοδεία των δασκάλων τους Βαρβέρη Έλλης, Βασιλειάδη Θωμά και του Υποδιευθυντή Παπαδάκη Φάνη. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να παρακολουθήσουν την παράσταση 2 δραματοποιημένων παιδικών παραμυθιών με μουσική επένδυση. Παρακολουθήσαμε τα παραμύθια «Ο μεταλλαγμένος κακός λύκος» (συγγραφέας Στ.Πελασγός-συνθέτης Σ.Δρίτσας) και «Η επανάσταση των χιονανθρώπων» (συγγραφέας και συνθέτης Σ.Δρίτσας).

Η διοργάνωση της  εκδήλωσης έγινε από το παράρτημα Ξάνθης της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας σε συνεργασία με την Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, την ΕΛΜΕ Ξάνθης, το Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και το Σύλλογο Δασκάλων ΕΠΑΘ.

Τα δύο παραμύθια παρουσίασε με ιδιαίτερο και πολύ ευχάριστο τρόπο ο κύριος Σάκης Δρίτσας, καρδιολόγος, μουσικοθεραπευτής, συγγραφέας παραμυθιών και μουσικοσυνθέτης, ο οποίος στο τέλος της παράστασης απέσπασε το θερμό χειροκρότημα όλων των μαθητών που είχαν γεμίσει το Δημοτικό Αμφιθέατρο.

dscf0769 dscf0782 dscf0785 dscf0787 dscf0791 dscf0793 dscf0807 dscf0818
 

"κάθε κήπος έχει μια φωλιά για τα πουλιά

κάθε δρόμος έχει μια καρδιά για τα παιδιά"

Μετά το τέλος της παράστασης επισκεφθήκαμε τη Γειτονιά του Αη Βασίλη στην κεντρική Πλατεία που και φέτος έχει δημιουργήσει το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης δίνοντας εορταστικό χρώμα στην πόλη μας.

Τα παιδιά υποδέχτηκε με χαμόγελο και ζεστές αγκαλιές ο Αη Βασίλης και τα γέμισε χαρά και χαμόγελα.  Τα παιδιά περιηγήθηκαν, ψώνισαν ζαχαρωτά, μας κέρασαν λιχουδιές και βγάλαμε πολλές φωτογραφίες.

Έτσι τελείωσε μία πολύ ευχάριστη ημέρα που για μία ακόμη φορά έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές μας να έρθουν σε επαφή με μαθητές άλλων σχολείων, με μια ενδιαφέρουσα παράσταση και να φύγουν από τα όρια του Σχολείου και του οικισμού.

dscf0823 dscf0825 dscf0828 dscf0832 dscf0834 dscf0840 dscf0842 dscf0845

εικόνες από την επίσκεψη στη γειτονιά του Αη-Βασίλη

 
GreekEnglish (United Kingdom)