Παρακολούθηση παράστασης Θεάτρου Σκιών

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 δύο τμήματα της Γ' τάξης των Σχολείων μας με τη συνοδεία των δασκάλων τους Βαταμίδου Χρυσούλας και Παυλίδου Ελένης και της Διευθύντριας του 20ού Δημοτικού Σχολείου Παπαϊωάννου Αριάνας επισκέφθηκαν το Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης προκειμένου να παρακολουθήσουν Παράσταση Θεάτρου Σκιών "Ο Καραγκιόζης μάγειρας στην Αργώ του Ιάσονα" από το Θρακικό Θέατρο Σκιών.

Το Θρακικό Θέατρο Σκιών αποτελείται από δύο πρόσωπα, τον Γιάννη Βουλτσίδη, σκηνοθέτη-καραγκιοζοπαίχτη και τη Γεωργία Γιαννοπούλου, ζωγράφο-μουσικό. Οι παραστάσεις έχουνε πάντα ζωντανή μουσική. Η Γεωργία με το σαντούρι της και ο Γιάννης με τον τζουρά και το τραγούδι.

Η παράσταση είχε την ιδιαιτερότητα πως ο καραγκιοζοπαίχτης δεν βρισκόταν πίσω από το παραβάν, αλλά δίπλα από το παραβάν. Έτσι τα παιδιά τον έβλεπαν να παίζει και να αλλάζει τις φωνές. Τα παιδιά έκπληκτα έβλεπαν τις φιγούρες των ηρώων του καραγκιόζη και άκουγαν τις φωνές του Καραγκιόζη, του κολλητηριού, του μπαρμπα Γιώργου να βγαίνουν από το στόμα του ακούραστου Γιάννη Βουλτσίδη και βέβαια γελούσαν ασταμάτητα με τις ατάκες τους.

Μετά την παράσταση φώναξαν όλα μαζί ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και είμαστε σίγουροι ότι το εννοούσαν.

1 2 3 4

 
GreekEnglish (United Kingdom)