Εορτασμός της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου γιορτάσαμε στο Σχολείο μας την Εθνική Επέτειο της Επανάστασης του 1821. Τα παιδιά με τη βοήθεια των δασκάλων τους ετοίμασαν μια μικρή γιορτή που ο καιρός μας επέτρεψε να την παρουσιάσουμε στην αυλή του Σχολείου με την παρουσία και αρκετών γονέων.

Αφού άκουσαν ένα μικρό χρονικό της επανάστασης από τον Υποδιευθυντή του 15ου Δημοτικού Σχολείου, Μπόντιο Βαγγέλη, είπαν τα ποιήματα τους και τραγούδησαν επετειακά τραγούδια.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

 

Πολύ σημαντική στιγμή ήταν η κατάθεση του στεφάνου εκ μέρους όλων των Σχολείων του Νομού Ξάνθης από 3 μαθητές του 20ού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης στο Ηρώο της Πόλης μας, παρουσία όλων των σημαιών των Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων και των επισήμων.

Ο Χαλήλ κρατούσε με υπερηφάνια την ελληνική σημαία. Ο Γιασάρ με την Εμεργκιούλ κατέθεσαν το δάφνινο στεφάνι τιμώντας την εθνική επέτειο και η Εμεργκιούλ απάγγειλε το ποίημα της με πολλή σοβαρότητα και χαρά.

1 2 3 4

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου μαθητές και των δύο Σχολείων πήραν μέρος στη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη. Η μεταφορά έγινε με λεωφορείο που μας διέθεσε το Δ' Σώμα Στρατού με τη συνοδεία των γυμναστών Αποστολίδη Βαγγέλη, Παρασκευόπουλου Δημήτρη και των δασκάλων Βαταμίδου Χρυσούλας και Παπαδάκη Φάνη. Τα παιδιά μας έκαναν για μία ακόμη φορά μία πολύ καλή παρουσία και απέσπασαν πολλά χειροκροτήματα.

1 2 3 4

 
GreekEnglish (United Kingdom)