Σύνδεση μέσω SKYPE με τους "Γιατρούς χωρίς σύνορα"

Μια πολύ ευχάριστη και επικοδομητική συζήτηση κανονίστηκε αυτή την εβδομάδα για τους μαθητές μας, αφου καταφέραμε να επικοινωνήσουμε διαδικτυακά με το ελληνικό τμήμα της οργάνωσης "ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ"

Την προηγούμενη μέρα, συναντηθήκαμε όλοι οι μαθητές και όλοι οι εκπαιδευτικοί στην αίθουσα υπολογιστών για να συζητήσουμε για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και το σπουδαίο έργο τους. Συνδεθήκαμε, αρχικά με το κανάλι τους στο youtube και είδαμε αρκετά βίντεο και εικόνες σχετικές με το έργο τους και στη συνέχεια παρακολουθήσαμε αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ «UNTOLD  STORIES», όπου ακούγονται ιστορίες εθελοντών. Έτσι, καταγράψαμε ερωτήσεις  που θα θέλαμε να κάνουμε στους ανθρώπους αυτούς σε σχέση με τη ζωή τους και τις εμπειρίες τους, τις οποίες και ρωτήσαμε την επόμενη μέρα στην κ. Όλγα Καϊμαρά .

Η εμπειρία της επικοινωνίας αυτής  ήταν πρωτόγνωρη, ενδιαφέρουσα, ενθαρρυντική-αφού πήραμε χρήσιμες πληροφορίες, σχετικά με τη σύσταση εθελοντικής οργάνωσης- και διασκεδαστική για τους  μαθητές μας . Επόμενη προγραμματισμένη μας δράση είναι η δενδροφύτευση και ανθοφύτευση στο οικόπεδο απέναντι ακριβώς από την είσοδο του σχολείου μας.

 
GreekEnglish (United Kingdom)