Νοιάζομαι και Δρω

Γεμάτες υπήρξαν οι τελευταίες 2 εβδομάδες και για μας , αφού αφιερώσαμε αρκετές ώρες στο πρόγραμμα εθελοντισμού.  Αρχικά παρακολουθήσαμε κάποια βίντεο με ιστορίες εθελοντών ενεργών εθελοντικών  ομάδων, όπως η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ΑΝΙΜΑ: Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης  Άγριων Ζώων, Εθελοντική ομάδα Μήλου, ΚΛΙΜΑΚΑ και  Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας, από τα οποία προέκυψε μεγάλη συζήτηση.

Στη συνέχεια, έγιναν κάποιες δραστηριότητες του βιβλίου για να βρούμε την ταυτότητά μας και την κατεύθυνση στην οποία θέλουμε σε πρώτη φάση να κινηθούμε.

Τέλος, έγινε αφίσα με τις παλάμες των παιδιών και με σύνθημα  ??ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ??, αποφασίσαμε να περάσουμε σε δράση. Ξεχυθήκαμε, λοιπόν, στους δρόμους φωτογραφίζοντας τα  ??σημεία ενδιαφέροντος ?? του οικισμού μας στα οποία θεώρησαν τα παιδιά ότι μπορούμε να επέμβουμε θετικά.

Εντοπίσαμε άδειες και άχρωμες πλατείες, όπου περνούν οι Δροσερίτες τα απογεύματά τους και τσιμεντένιες και γεμάτες σκουπίδια διαδρομές που ακολουθούν οι μαθητές μας καθημερινά. Γεμίσαμε ιδέες δράσης και συνεχίζουμε δυναμικά!

 
GreekEnglish (United Kingdom)